Powered by

Одбери го твоето кафе

Најнови производи

Продукти

Кои сме ние

За Coffee Republic

Coffee Republic е онлајн продавница за  Specialty coffee од целиот свет.

Не се доволни само пари за да се купи уникатно кафе со врвен квалитет, потребна е доверба, меѓусебно почитување, негување на истите вредности и ниво на професионализам.

Секоја тура на кафе што ја порачуваме е специјално печена за нас, тестирана неколку пати од од стручните тимови на нашите производители.

На вас Ви останува само да нарачате, да изберете начин на мелење и да дозволите магијата на кафето да влезе во вашиот дом.

 • Што значи cupping?
  Што значи cupping?
  Дегустирањето на кафе е пракса на анализирање на вкусовите и аромите на свареното кафе.
 • Што е Specialty coffee?
  Што е Specialty coffee?
  Кафето со врвен квалитет се одгледува во специјална и идеална климатска средина која ги елиминира сите потенцијални недостатоци во текот на производството и го надополнува ексклузивниот вкус и арома.
 • Разновидност на кафето
  Разновидност на кафето
  Поголемиот дел од видовите што ги познаваме како врвно кафе се всушност одгледувани форми на Бурбон и Типика како некои од најпознатите култивирани видови кафе.
 • Потекло и вкус
  Потекло и вкус
  Земјата и регионот од каде што потекнува кафето често ги дефинираат карактеристиките според кои се обележува врвното кафе.