Manhattan Viani

900.00 ден

Тежина: 250 грама
Ознака: Кафена
Земја: Колумбија
Процес: Перење
Вариетет на кафе: Castillo, Tipica, Columbia
Вкус: Какао, Грозје и Нектарина
Остава вкус: Сладок
Тело: Средно Тело
Тип Кафе: 100% Арабика
Потекло: Повеќе Производители
Надморска висина:  1300-1800 метри
Најдобар процес:  Филтерски Процедури
Регион: Cundinamarca
Печење: Филтер Печење
Фарма: Мали Фарми

 

Clear
SKU: N/A Category:

Опис

Кафето „Виани“ е направено од кафе од повеќе од 400 сопственици на мали фарми кои доаѓаат од 5 општини и се доставуваат до 3 собирни пунктови.

Најголемиот собирен пункт од каде доаѓа околу 70% од кафето за „Виани“ е во градот Сиера, управуван од Joseel. Тој добива влажен и сув пергамент и има механичка машина за сушење на лице место. Поради климатските промени, производството масовно се намали во последните неколку години, што го прави уште поважно да се зголемат приходите во однос на помалите приноси. Производството во Виани е намалено за 50% во однос на тоа што беше пред 2 години. Иако дождот е очигледно важен за растенијата, потребни ви се околу 2-3 недели постојано сонце без дожд. Дождот ќе создаде стрес на растението што ќе создаде потреба за репродукција, а дрвото ќе цвета кога ќе врне по овој период на суша.

 

Дополнителни информации

Weight 200 g
Dimensions N/A
Мелено за:

Chemex, Esspresо, Moka, Moka Pot, Pot, V-60, АероПреса, Зрно, кафе, постапки, Турско, Турско кафе, Филтерски, Филтерски постапки, Француска Преса