Ethiopia By Dabov

800.00 ден

Име на Производот: ETHIOPIA by Dabov
Цена: 800 Ден
Тежина: 200 гр.
Ознака: Црвена
Земја: Етиопија
Процес: Природен

Вариетет на кафе: Heirloom
Вкус: Шумско Овошје, Портокал, Кафеав Шеќер
Остава вкус: Сладок, Комплексен
Тело: Средно тело
Тип Кафе: 100% Арабика
Потекло: Коперација на фармери

Надморска висина: 2000 метри
Најдобар процес: Еспресо
Регион: Bench Maji
Печење: Средно-Светло
Фарма: Мали Фарми

Clear
SKU: N/A Category:

Опис

Ethiopia by Dabov : Со ноти на шумско овошје, портокал, кафеав шеќер,  сладок вкус и копмлексно тело,

Зошто го избравме „Секогаш е добро повторно да се посети земјата во која е родено кафето“, вели нашиот ловец на кафе Јордан Дабов. Секогаш може да ве изненади со ново и оригинално специјалитет кафе. Со гордост ви ја претставуваме нашата сопствена Етиопија од Дабов со волшебните ноти на шумско овошје и портокал, збогатени со сладоста на кафеав шеќер. Опојна сензација која ќе ги задоволи вашите сетила.

Дополнителни информации

Weight N/A
Мелено за:

Chemex, Esspresо, Moka Pot, V-60, АероПреса, Зрно, Турско кафе, Филтерски, Филтерски постапки, Француска Преса