Panama La Gloria Estate

850.00 ден

Тежина: 200gr
Ознака: Црвена
Земја: Панама
Процес: Перење
Вариетет на Кафе:Catuai, Caturra
Вкус: Карамела и Тропско Овошје
Остава вкус: Овошен
Тело: Полно
Тип Кафе: 100% Арабика
Потекло:Еден Производител
Најдобар процес: Еспресо, Stove Top, V – 61
Регион: Централна Америка, Panama, Boquete
Печење: Средно/Светло
Фарма: La Gloria Estate

Clear
SKU: N/A Category:

Опис

Зрната кафе Panama La Gloria Estate – совршен вкус на карамела и тропско овошје.
Кафето Panama LA GLORIA ESTATE има неверојатен вкус на карамела и тропско овошје. Географската локација на Панама има соодветни климатски услови. Докажано е дека се идеални за производство на кафе, и покрај големата надморска височина. Имотот Ла Глорија се наоѓа во подножјето на вулканот Бару и планината Хоркета. Веднаш помеѓу двата региони каде што се одгледува специјалитетот панамско кафе. Вкусот на панамското кафе често се опишува како чист, добро избалансиран и нежен. Зрната кафе Panama LA GLORIA ESTATE имаат нежна карамела во неверојатната комбинација со свежината која ги дава аромите на тропското овошје. Ако го сварите кафето со методот на филтрирање V60, ќе уживате во мекиот и избалансиран вкус на карамела и тропско овошје. Доколку преферирате силен и интензивен вкус, тогаш ви препорачуваме да направите еспресо или шпорет??? Фармата се наоѓа во планинските предели на Букет, град познат по квалитетот на специјалното кафе. Го одгледува фармерот Норберто Суарез, водејќи неверојатна грижа за секое зрно кафе. Зрната кафе Panama La Gloria Estate се мешаат Catuai со сортата Caturra. Кафето Катуаи е познато по својот висок квалитет. Се одликува со сложениот вкус – сладост и киселост, кои се надополнуваат. Има светло до средно тело. Кафето Caturra е природна мутација на сортата Бурбон. Caturra е позната по својата киселост, во комбинација со ноти на вкус на цитрус и сладост од Бурбон.

Дополнителни информации

Мелено за:

Chemex, Esspresо, Moka, Moka Pot, Pot, V-60, АероПреса, Зрно, кафе, постапки, Турско, Турско кафе, Филтерски, Филтерски постапки, Француска Преса