Kenya Thuti

800.00 ден

Тежина: 200 грама
Ознака: Црвена
Земја: Кенија
Процес: Перење
Вариетет на кафе: SL 28, SL 34
Вкус: Темно Чоколадо, Бадем, Грејпфрут и Карамела
Остава вкус: Сладок
Тело: Полно Тело
Тип Кафе: 100% Арабика
Потекло: Еден Производител
Надморска висина:  1820 метри
Најдобар процес: Ѓезве, Еспресо, V – 60
Регион: Африка
Печење: Средно Тело
Фарма: Small Farm Holders from Kijani Kiboko, Kenya

Clear
SKU: N/A Category:

Опис

Тути Вет Мел, буквално влажна мелница, е најстарата фабрика за кафе на здружението Отаја во Кенија. Задругата е добро позната на љубителите на специјалното кафе, благодарение на исклучителниот квалитет на неговото производство. Тути се гордее со внимателна проверка на црешите од кафе одгледувани од над 500 фармери. Вгнездена длабоко во ридскиот регион Ниери, фабриката Тути се наоѓа на 1820 метри надморска височина. Неговото име доаѓа од реката Тути, која се пробива низ вулканските почви на Кенија Кенија Тути е кафе составено од две лабораториски создадени сорти – SL28 и SL34. Овие сорти произведуваат премиум зрна кафе, со богат и комплексен вкус, пријатна киселост и густо тело. Кафето Kenya Tooti содржи неверојатни вкусни ноти на темно чоколадо, бадем, грејпфрут и карамела.

Дополнителни информации

Weight 200 g
Мелено за:

Chemex, Esspresо, Moka, Moka Pot, Pot, V-60, АероПреса, Зрно, кафе, постапки, Турско, Турско кафе, Филтерски, Филтерски постапки, Француска Преса