Kenya Kiruga

800.00 ден

Тежина: 200 грама
Ознака: Црвена
Земја: Кенија
Процес: Перење
Вариетет на кафе: SL 28, SL 34
Вкус: Кафеав шеќер, Ванила, Шумско Овошје
Остава вкус: Овошен
Тело: Полно Тело
Тип Кафе: 100% Арабика
Потекло: Еден Производител
Надморска висина:  1700 метри
Најдобар процес: Ѓезве, Еспресо, Филтер

Регион: Африка Ниери- Отхаја
Печење: Средно Тело
Фарма: Othaya Society

 

Clear
SKU: N/A Category:

Опис

Кафето „Kenya Kiruga“ се одгледува од кооператива на фармери во Кенија, Африка. Ова кафе се одгледува во црвени вулкански почви, кои му даваат специфичност на вкусот. Одгледувањето на ова кафе се карактеризира и со заштита на животната средина – земјоделците засадуваат дрвца покрај грмушките од кафето со цел да се зголеми пошумувањето на областа. Вкусот на ова кафе се карактеризира со лесни овошни ноти на кафеав шеќер, ванила и шумско овошје. Препорачуваме да го подготвите ова специјално кафе во
ѓезве, како еспресо или филтер. Фармата се наоѓа на бреговите на реката Гикира, чиј извор е венец Абердаре.
Овој округ има студени температури и плодни централни висорамнини, кои се наоѓаат помеѓу источната основа на опсегот Абердаре , кој е дел од источниот крај на големата долина на строт, и западните падини на планината Кенија. Градот Ниери делува како дестинација за оние кои го посетуваат Националниот парк Абердаре и планината Кенија. Овој регион има уникатни почви и многу интересна природа, која успешно ја доловуваат зрната кафе кои ви ги нудиме.

Дополнителни информации

Weight 200 g
Мелено за:

Chemex, Esspresо, Moka, Moka Pot, Pot, V-60, АероПреса, Зрно, кафе, постапки, Турско, Турско кафе, Филтерски, Филтерски постапки, Француска Преса