Manhattan Shoondhisa

1,100.00 ден

Тежина: 250 грама
Ознака: Црвена
Земја: Етијопија
Процес: Природен
Вариетет на кафе: Gibirinna 74110, Serto 74112
Вкус: Компот од Боровинки, Сок од Јагоди
Остава вкус: Овошен
Тело: Полно Тело
Тип Кафе: 100% Арабика
Потекло: Еден Производител
Надморска висина:  2173 метри
Најдобар процес:  Филтерски Процедури
Регион: Guji
Печење: Филтер Печење
Фарма: Ture Waji

 

Clear
SKU: N/A Category:

Опис

Возбудени сме што објавуваме уште едно етиопско кафе од „Кралот на Гуџи“ Туре Ваџи! Туре и неговиот брат Асефа го основаа кафето Sookoo кон крајот на 2018 година. Се наоѓа во Одо Шакисо во регионот Оромија и зоната Гуџи. Црешите се набавени од околните Кебелес (населби), а парцелите се именувани по кебеловите од кои се одгледува кафето. Овој специфичен дел е од Shoondhisa Kebele.

Повеќето од црешите што се испорачуваат до кафе-станицата „Суку“ од Шондиса се комбинација од Гибиринна 74110 и Серто 74112. И двете се од селекциите Мету Бишари направени во истоимената шума во зоната Илубабур од Центарот за земјоделски истражувања Џима (JARC) во 1974 година. Тие беа специјално избрани поради нивната отпорност на болеста на бобинки од кафе.

Овој дел се суши како традиционален природен на подигнати кревети и можете да очекувате ноти на компот од боровинки, сок од јагоди и бел шеќер.

Дополнителни информации

Weight 200 g
Dimensions N/A
Мелено за:

Chemex, Esspresо, Moka, Moka Pot, Pot, V-60, АероПреса, Зрно, кафе, постапки, Турско, Турско кафе, Филтерски, Филтерски постапки, Француска Преса