Manhattan Luiz Paulo

1,100.00 ден

Тежина: 250 грама
Ознака: Црвена
Земја: Бразил
Процес: Анаеробик/Природен
Вариетет на кафе: Catuai
Вкус: Какао, Шипка и Папаја
Остава вкус: Сладок
Тело: Полно Тело
Тип Кафе: 100% Арабика
Потекло: Еден Производител
Надморска висина:  912 метри
Најдобар процес:  Филтерски Процедури
Регион: Mata De Minas
Печење: Филтер Печење
Фарма: Sitio Souza

 

Clear
SKU: N/A Category:

Опис

Претставуваме уште еден млад производител од Мата де Минас, Луиз Пауло Фарија!

Луиз цел живот се занимава со производство на кафе и израснал на фармата на неговите татковци, Ситио Соуза, голем имот засаден со дрвја Катуаи. Луиз е дел од новата генерација на одгледувачи на кафе кои ги преземаат своите родители и се стремат кон подобар квалитет преку одржливи земјоделски практики и напредна обработка и сушење.

Овогдинешното кафе беше ферментирано и сушено во рамките на препорачаниот протокол од Inacio Soares. Кафето се бере целосно зрело со рака и потоа се става во сини резервоари за долг период на ферментација (обично 10-12 дена) пред Луиз да го пренесе кафето на засенчени маси за сушење околу 22 дена.

Дополнителни информации

Weight 200 g
Dimensions N/A
Мелено за:

Chemex, Esspresо, Moka, Moka Pot, Pot, V-60, АероПреса, Зрно, кафе, постапки, Турско, Турско кафе, Филтерски, Филтерски постапки, Француска Преса