Ethiopia Sidamo Morke

1,400.00 ден

Тежина: 200 грама
Ознака: Црна
Земја: Етиопија
Процес: Природен
Вариетет на кафе: 74158
Вкус: Какао, Тропски Овошја
Остава вкус: Овошен
Тело: Полно Тело
Тип Кафе: 100% Арабика
Потекло: Еден Производител
Надморска висина:  2380 метри
Најдобар процес:  Еспресо, Филтер
Регион: Сидамо
Печење: Светло
Фарма: Leikun Zegeye

 

Clear
SKU: N/A Category:

Опис

Етиопија Сидамо Морке се одгледува во регионот Сидамо, Етиопија. Таа е една од најпознатите и најзначајните области за производство на кафе во Етиопија. Областа се карактеризира со високи планини, богати вулкански почви и обилни врнежи – фактори кои придонесуваат за уникатниот вкус и арома на кафето. Кафињата кои се одгледуваат во регионот Сидамо се едни од најпосакуваните и високо ценети од љубителите на кафе ширум светот.

Дополнителни информации

Weight 200 g
Мелено за:

Chemex, Esspresо, Moka, Moka Pot, Pot, V-60, АероПреса, Зрно, кафе, постапки, Турско, Турско кафе, Филтерски, Филтерски постапки, Француска Преса