Honduras Geisha 1

1,400.00 ден

Тежина: 200 грама
Ознака: Црна
Земја: Хондурас
Процес: Перење
Вариетет на кафе: Geisha
Вкус: Јасмин, Праска, Ананас
Остава вкус: Овошен
Тело: Полно
Тип Кафе: 100% Арабика
Потекло: Еден Производител
Надморска висина: 1550 метри
Најдобар процес: Ѓезве, Еспресо, Филтер
Регион: Chinacla
Печење: Средно
Фарма: Marysabel Caballero & Moises Herrera

Clear
SKU: N/A Category:

Опис

Кафе Хондурас Гејша 1 го одгледуваат нашите фармери Марисабел Кабајеро и Мојсес Херера од Хондурас. Ова кафе е резултат на долгогодишното искуство и посветеност што овие фармери го вложиле во одгледувањето на кафе во регионот Чајнакла. Висината од 1.550 метри надморска височина игра клучна улога во постигнувањето на уникатниот вкус на ова кафе. Климатските услови на областа, во комбинација со пониските температури и стабилните варијации во нив, создаваат идеални услови за специјалитет кафе со богат и комплексен вкус. Вкусот на ова специјално кафе е едноставно уникатен. Ќе уживате во ароматичен профил со примеси на јасмин, праска и ананас, надополнети со деликатна киселост и богато тело. Карактеристика на ова кафе е што со секоја наредна голтка ќе откривате нови нијанси на вкусни ноти. Препорачуваме да го подготвите ова специјално кафе во ѓезве, како еспресо или на филтер. Фармата на производителите на кафе Марисабел Кабајеро и Мојсес Херера во Хондурас е импресивен пример за посветеност и страст во одгледувањето кафе. Нивните напори и земјоделски практики овозможија производство на исклучително квалитетно кафе и го привлекоа вниманието на љубителите на кафе од целиот свет. Marisabel и Moises беа инспирирани од богатата традиција на кафе во Хондурас и се посветија на изградба на модерна и еколошки одржлива фарма.
Фармата на Маризабел Кабајеро и Мојсес Херера не само што одгледува висококвалитетно кафе, туку и одржува интеракција со локалната заедница. Тие обезбедуваат работни места и поддршка за локалните жители, создавајќи одржливи партнерства и можности за развој. Ова не е само специјално кафе, туку кафе со причина што помага да се развие нивната заедница.

 

Дополнителни информации

Мелено за:

Chemex, Esspresо, Moka Pot, V-60, АероПреса, Зрно, Турско, Турско кафе, Филтерски, Филтерски постапки, Француска Преса