Columbia Giraldo Exotic

750.00 ден

Тежина: 200 Грама
Ознака: Кафена
Земја: Колумбија
Процес: Водено Ферментирање
Вариетет на кафе: Castillo, Catura
Вкус: Млечно Чоколадо, Лешник, Сува Кајсија
Остава вкус: Сладок
Тело: Полно
Тип Кафе: 100% Арабика
Потекло: Еден Производител
Надморска висина: 1800-2115 метри
Најдобар процес: Ѓезве, Еспресо, Филтер
Регион: Централна Америка
Печење: Средно кон Светло
Фарма: Sierrita and Cuajaron

Clear
SKU: N/A Category:

Опис

Coffee Colombia Giraldo Exotic од Dabov Specialty Coffee ви дава можност да уживате во комбинацијата на ноти од млечно чоколадо, суви кајсии, лешник. Колумбија Giraldo Exotic кафе се одгледува во планинската област Гилардо на 95 километри. западно од Антиокија. Фармерите таму работат на релативно мали парцели, од 1 до 1,5 хектари, и се гордеат со квалитетот на нивното кафе, што е резултат не само на практиките ориентирани кон квалитетот, туку и на многу големата надморска височина. Оваа голема надморска височина е запечатена и во името на групата – Café Exótico de Altura или во преведена „Егзотична кафе од голема надморска височина“, која е дел на Кооперативата на фармери на кафе од Западна Антиокија. Обично парцелите кои доаѓаат од оваа област се во мали количини.

Од каде доаѓа?

Задруга на фармери на кафе од Западна Антиокија – обединува неколку фарми и производители на кафе во регионот. Целта на овој тип на задруга е да го подобри квалитетот на кафето, да ги заштити интересите на производителите и да промовира одржливи практики во индустријата за специјализирано кафе.

Дополнителни информации

Мелено за:

Chemex, Esspresо, Moka Pot, V-60, АероПреса, Зрно, Турско кафе, Филтерски постапки, Француска Преса