Што е дегустирање на кафе?


Deprecated: wp_make_content_images_responsive е застарен уште од верзијата 5.5.0! Наместо него користете го wp_filter_content_tags(). in /home/dripcoff/coffeerepublic.mk/wp-includes/functions.php on line 4779

Дегустирањето на кафе е пракса на анализирање на вкусовите и аромите на свареното кафе. Ова е професионална практика која ја прават професионалци познати како ,,Q Graders” или оценувачи на квалитет на кафе. Здружението на кафе со врвен квалитет ( The Specialty Coffee Association-SCA ) организира годишен натпревар познат како Cup of Excellence  в ...

17јули
2020