Costa Rica COE#11 2023

1,700.00 ден

Тежина: 200 грама
Ознака: Златна
Земја: Костарика
Процес: Природен
Вариетет на кафе: Geisha
Вкус: Мед, Кајсија и Јасмин
Остава вкус: Сладок
Тело: Полно
Тип Кафе: 100% Арабика
Потекло: Еден Производител
Надморска висина: 1600 метри
Најдобар процес: Ѓезве, Еспресо, Филтер
Регион: Средна Америка
Печење: Средно
Фарма: San Cristobal Liano

Clear
SKU: N/A Category:

Опис

Конкурентното кафе од Костарика што го освои #11 во натпреварот Куп на извонредност во 2023 година. Ова кафе беше рангиранo на #11 на меѓународниот натпревар Куп на извонредност во 2023 година. Специфичната комбинација на ноти на вкус го привлече вниманието на нашиот барател на кафе Јордан Дaбов, кој одлучи да го избере ова кафе меѓу другите. се карактеризира со деликатна арома и вкусни ноти на мед, кајсија и јасмин. Препорачуваме да го подготвите во ѓезве, филтер или еспресо. Ако го подготвите меленото кафе Костарика COE #11 2023 на филтер, поинтензивно ќе ја почувствувате умерената рамнотежа помеѓу нотите на вкус што го сочинуваат. Ако изберете да направите еспресо, ќе уживате во интензивен и густ вкус. се одгледува на фармата Дон Данило, која се наоѓа на 1600 метри надморска височина. Тоа е семејна фарма која започнала пред повеќе од 60 години и оттогаш ги зачувала и ги користи своите традиции за одгледување кафе. Искуството кое се пренесува од генерација на генерација низ годините води до одгледување кафе кое успева да ги долови во себе вкусовите и традициите на Костарика.

 

Дополнителни информации

Мелено за:

Chemex, Esspresо, Moka Pot, V-60, АероПреса, Зрно, Турско, Турско кафе, Филтерски, Филтерски постапки, Француска Преса