Inacio Soares F2

900.00 ден

Тежина: 250 грама
Ознака: Кафена
Земја: Барзил
Процес: Anaerobic Honey
Вариетет на кафе: Red and Yellow Catuai
Вкус: Чоколадо,Пралини, Бели Цветови
Остава вкус: Сладок
Тело: Полно Тело
Тип Кафе: 100% Арабика
Потекло: Еден Производител
Надморска висина:  1880 метри
Најдобар процес:  Филтерски Процедури
Регион: Mata de Minas
Печење: Филтер Печење
Фарма: Fazenda JS

 

Clear
SKU: N/A Category:

Опис

Фармата е доволно мала што не се користат механички машини за берење, што е генерално невообичаено во Бразил. Грижата и вниманието на деталите при берењето и обработката се најважни за Инасио, тој верува дека со инвестирање во фармата може да ја подигне целата заедница. Дури и при неговата втора жетва, заедницата имаше корист веднаш бидејќи цените што тој ги постигна значително се зголемија од кога фармата беше фокусирана на конвенционално производство со висок принос. Она што е уште поимпресивно е дека тоа се всушност истите растенија за кафе што се продаваа како конвенционално кафе. Во минатото тие постигнуваа под 80 поени за продажба на пазарот, но сега со промената на горивото на Инасио, тој веќе го зголеми овој број на 86 поени. Ние сме толку неверојатно горди на достигнувањата на Фазенда Јаиро Соареш и мислиме дека најдоброто допрва доаѓа!

Дополнителни информации

Weight 200 g
Dimensions N/A
Мелено за:

Chemex, Esspresо, Moka, Moka Pot, Pot, V-60, АероПреса, Зрно, кафе, постапки, Турско, Турско кафе, Филтерски, Филтерски постапки, Француска Преса