Kenya Chorongi – Filter

800.00 ден

Име на Производот: Kenya Chorongi
Тежина: 250 гр
Ознака: Виолетова
Земја: Кенија
Процес: Washed
Вариетет на кафе: SL-28, SL-34, Ruiru 11, Batian
Вкус: Сува кајсија, капина, лимета, зелено јаболко, црна рибизла
Остава вкус: Овошно
Тело: Средно
Тип Кафе: 100% Арабика
Потекло: Еден Производител
Надморска висина: 1650 meters
Најдобар процес: В-60, Француска преса, Ладно Цедење
Регион: Nieri
Печење: Средно
Фарма: Mutheka Farmers

Clear
SKU: N/A Category:

Опис

Ова чудо од кениско кафе целосно ги отсликува летните топли и сончеви приказни, зашто сончевата диспозиција и профил на летен вкус создаваат соврше филџан кафе за послужување во некоја долга летна квечерина. Нотите на капина ја делат сцената со слаткиот вкус на сувата кајсија и неоспорената арома на свежа лимета, што всушност му даваат на ова кафе свежина на лимонада и свечена нота. Постројката за миење го носи името Chorongi каде околу 1,000 мали стопанственици ги доставуваа своите бобинки кафе кадешто ќе добијат ексклузивен процес на обработка со 5 ѕвезди, процес по кој регионот е познат а му дава на кафето овошен и возбудлив елемент. Влажните мелници на Chorongi се наоѓаат на прекрасните падини на планината Кенија о се дел од Здружението на фармери за кафе Мутека (Mutheka).

Дополнителни информации

Weight N/A
Мелено за:

Esspresо, Moka Pot, Зрно, Турско кафе, Филтерски постапки